Sikta mjölet. Knäck upp äggen i en bunke och vispa lite lätt tillsammans med saltet. Värm sedan vatten, mjölk, strösocker och smör i en kastrull på låg värme.
Ta av från värmen och blanda ned mjölet i vätskan och rör kraftigt med en träslev. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och fortsätt att röra tills smeten släpper från kanterna och börjar bli glansig på ytan. När smeten är färdig häller du över den I en bunke.
Blanda ner 1 ägg i taget medan du blandar för hand, så fort ägget blandats i tillsätter du nästa, viktigt att inte blanda för kraftigt, smeten ska kännas krämig. Lägg smeten i en spritspåse
som har en smal slät tyll, spritsa ut lagom stora bollar, som en femkrona. Tänk på att inte sätta för tätt då de expanderar i ugnen.
Strö över pärlsocker och grädda på 200 grader i 15-20 minuter, tills petit chouxen fått en fin gyllenbrun färg (öppna ej luckan till ugnen innan). Öppna en glipa av ugnsluckan och torka
bollarna i 5 minuter, annars finns risken att det blir platta pannkaksbollar. Ta ut och låt svalna helt innan du fyller med kräm.
Nougatkräm
Hacka choklad och nougat och lägg den i en bunke. Blanda äggula, socker, maizena i en
bunke.
Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna och lägg det tillsammans med mjölken i en kastrull. Koka upp mjölken och blanda ner den ordentligt i ägguleblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills blandningen tjocknar till en kräm.
Häll krämen över chokladen och nougaten, klicka i smöret och blanda tills chokladen har smält.
Täck med plastfolie och låt stå i kylen 1 timme tills den svalnat helt.