Peters elktartar med kapris, pepparrot och ängssyra

Peters älgtartar med kapris, pepparrot och ängssyra
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Peters elktartar med kapris, pepparrot och ängssyra

10 ingredienser

15 m

Tartar på amerikansk elk! Det är inte riktigt som vår svenska älg, utan kanske mer som hjort. Eftersom äkta elk kan vara svårt att få tag på här i Sverige går det bra att ersätta med älg eller hjort. Smaksätt med lök, kapris, pepparrot och ängsyra och  servera snyggt på skedar. Perfekt förrätt eller mingelmat!

Ingredienser

portioner förrättsportioner
  • ca 200 g älg (eller oxfilé av högsta kvalitet, välmarmorerad)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk grovkornig dijonsenap
  • 1 färsk pepparrot, liten bit
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 knippe ängssyra, till garnering

Gör så här

  1. Skär köttet i små fina tärningar eller hacka över det fint.
  2. Lägg vitlök, lök, kapris, och senap i en mortel. Stöt till en massa.
  3. Riv pepparroten fint.
  4. Blanda samman köttet med lök- och kaprismassan och smaksätt med övriga ingredienser samt salt och svartpeppar.
  5. Lägg upp tartaren snyggt på små skedar och garnera med strimlad ängssyra och lite mer riven pepparrot.