Fiffig kokoskyckling

Från Nyhetsmorgon

Kyckling är alltid bra som matlåda. och även god dagen innan!

Tid och pengar:
1,5 timme/6 portioner= 15 min/portion
60 kr/6 portioner=10 kr/portion

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st hel kyckling
  • 1 burk ekologisk kokosmjölk
  • 2 st gula lökar
  • 1 msk röd currypasta
  • 0,33 paket haricots verts
  • Basmatiris för 4 pers
  • 1 st rotselleri
  • 1 st morot
  • haricots verts
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Filea kycklingen och lägg i olika skålar skrovet, filéer och köttben. Skölj skrovet och lägg i bitar av lök, morötter och rotselleri, persiljestjälkar, hyacinter och currypasta. Häll på vatten så det täcker och sjud i 1 timme. Ställ kallt över natten, skilj av fettet, sila och frys in.
  2. Koka basmatiris.
  3. Hetta upp ugnen på max med mirakelplåten i. Häll soya och rapsolja över kycklingbenen samt salta och peppra. Kör i ugnen på mirakelplåten cirka 12 minuter på 250 grader.
  4. Strimla löken och fräs i currypasta 4 min, häll på kycklingfond och kokosmjölk. Låt sjuda 5 min. Salta och filéerna och lägg i dem i kokosvätskan. I med bönorna också och sjud 5 min.
  5. Bottna skålar med riset, hall på kokosvätskan och toppa med de stekta kycklingbenen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept