Honungs- och sesamrostade kycklingvingar

Smarriga kycklingvingar som passar perfekt till buffén.

28 juli 2008
Visa mer

Du behöver

  • 20 st kycklingvingar
  • 30 g färsk ingefära, skalad och riven
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk sesamolja
  • 1 st lime, urpressad saft
  • 2 msk kikkoman soya
  • 1 dl kokoscreme
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk chiliflakes
  • sesamfrö för panering

Gör så här

  1. Skär runt den övre leden på den nedre delen av kycklingvingen.
  2. Bryt leden och drag ner kyckling köttet till den nedre leden.
  3. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en djup bunke och ställ ner kycklingvingarna i marinaden minst 30 minuter med benet stickandes upp.
  4. Sätt ugnen på 220 grader.
  5. Häll sesamfrön i en liten bunke och doppa kycklingvingarna så att de täcks av sesamfrön.
  6. Placera kycklingvingarna på en oljad plåt och grädda i 15 minuter.
  7. Rulla in benet i lite folie så man slipper kladda ner sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept