Halloumispett

Halloumispett
Foto: Mikael Strinnhed
Peter Norman
Peter Norman

Halloumispett

11 ingredienser

Grillad halloumi med grönsaker i het indisk marinad.

Ingredienser

  • 500 g Halloumi, tärnad
  • 3 paprikor, skurna i bitar (i olika färger)
  • 1 rödlök, klyftad
  • 2 msk Tandori masala
  • 2 klyftor vitlök, skalade och pressade
  • 2 cm ingefära, skalad och riven
  • 1 dl yoghurt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk kikärtsmjöl
  • 1 msk olja
  • träpinnar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill (250 grader) och lägg pinnarna i blöt i 30 minuter innan tillagning.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och marinera halloumin, paprikan och rödlöken i en timme.
  3. Trä upp dem på spett och grilla på svag värme tills spetten får färg runt om.