Färska ostron med två heta tillbehör

Färska ostron med två heta tillbehör
Foto: Mikael Strinnhed

Sensuella ostron med en het tomatsalsa jalapeno och syltad ingefära med koriander.

29 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 24 st färska ostron

Tomatsalsa med Jalapeno

  • 1 st urkärnad och finhackad tomat
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 2 msk (ca) rödvinsvinäger
  • 1 st tunt skivad jalapeno

Syltad ingefära och koriander

  • 50 g (ca ) syltad japansk ingefära
  • 1 st kruka koriander
  • 1 st spansk peppar, tunt skivad
  • 2 msk (ca) japansk soja

Gör så här

  1. Dela ostronen med en ostronkniv.
  2. På 12 av ostronen: Blanda tomat, schalottenlök och rödvinsvinäger. Fördela tomatsalsan och en skiva Jalapeno på varje ostron.
  3. På de resterande 12 ostronen: Fördela ingefäran på ostronen med koriander, en skiva spansk peppar och soja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept