Chokladmousse med hallongrädde

Chokladmousse med hallongrädde
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Peter Norman
Peter Norman

Chokladmousse med hallongrädde

5 ingredienser

20 min

Är du sugen på choklad till efterrätt? Då är chokladmousse ett bra tips! Servera gärna tillsammans med hallongrädde. Somrigt!

Ingredienser

portioner
  • 250 g mörk choklad 70 %
  • 6 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl hallon
  • 2 dl vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Smält 200 g choklad i vattenbad, låt den svalna av.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa mot slutet ner sockret.
  3. Vänd försiktigt ner chokladen i äggvitorna, tills de blandat sig väl och ställ in i kylen.
  4. Blanda ihop vispgrädden med hallonen och servera med moussen.