Lammfärskorv - Merguez

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 2 paket bacon
  • 100 g potatis
  • salt
  • peppar
  • 0,5 tsk sambal oelek, eller helst Harissa
  • 0,5 tsk chipotlepasta, eller ytterligare sambal
  • 0,25 st lime, pressad saft
  • rosmarin
  • 0,5 st vitlöksklyfta, finhackad

Gör så här

  1. Koka potatisen och mosa den.
  2. Mosa i salt(inte för mycket!), peppar, sambal el harissa, chipotlepasta, limesaft, rosmarin och vitlök.
  3. Blanda noga med lammfärsen
  4. Forma färsen till 7-8 st korvar, linda runt 1-2 baconskivor per korv och lägg i ugnsfast form.
  5. Grädda i ugn tills baconet fått färg, c:a 20 min 200 grader, vänd korvarna efter 15 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept