Kycklingcouscous sweet chili

20 min
4
Från Förkväll

Fixa kycklingen medan couscousen sväller så tar det bara några minuter innan den här sötsyrliga rätten står på bordet.

15 november 2007
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 dl couscous
  • 4 dl hönsbuljong
  • 4 st kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 st purjolökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör
  • 2 dl apelsinjuice
  • 0,75 dl sweet chilisås
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk japansk soya
  • 2 dl matyoghurt
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och rör i couscousen. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan cirka 6 minuter.
  2. Skär kyckling i tärningar och purjolök i strimlor. Skala och hacka vitlök.
  3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Fräs vitlök och purjolök. Tillsätt juice, sweet chilisås, buljongtärning, soya och kyckling. Låt koka några minuter.
  4. Ta pannan från värmen och rör i hälften av yoghurten. Smaksätt med salt.
  5. Rör couscousen fluffig och servera med kycklingen och resten av yoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept