Lättgravad lax med vårblad och sötstark senapsvinaigrette

8h 20 min
4
Lättgravad lax med vårblad och sötstark senapsvinaigrette
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
8h 20 min
4

Du behöver

  • 1 st laxsida, filead och utan ben
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl salt
  • 10 dillstjälkar
  • 1 knippe färsk lök
  • 6 ramslöksblad
  • 1 knippe koriander
  • 2 gröna sparrisar
  • 3 msk söt stark senap
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk god vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Blanda salt och socker. Gnid in laxen med sockerblandningen och lägg på krossade dillstjälkar och lite grovmalen vitpeppar. Låt laxen grava över natten.
  2. Skiva laxen i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Blanda plockade korrianderblad, ramslöksblad och tunt skuren rå sparris och färsklök.
  3. Blanda senap, olivolja och vinäger till en dressing och stryk över den över den skivade laxen. Lägg på vårbladen och krydda med havssalt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept