Vitlöksrostade kantareller och Karl-Johan svampar med färsk timjan

4

Du behöver

  • 200 g gula kantareller
  • 200 g små Karl-Johansvamp
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • Färsk timjan.
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa och skölj svampen noga. Skär av det nedersta av foten där det ofta samlas grus. Dela Karl-Johans svampen på mitten. Riv vitlökklyftorna. Värm smöret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Stek svampen i omgångar lite i taget tills dom är vackert bruna. När all svamp är stekt så blandas den i pannan med den rivna vitlöken nymalen svartpeppar, flingsalt och färska timjanblad. Servera svampen som tillbehör till grillat kött eller fisk eller varför inte nystekt tillsammans med en skiva stek bondbröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept