Sommarsallad med kräftor, kantareller, sparris och krämig äggula samt syltad tomat

Du behöver

  • Plockade späda salladsblad
  • 32 kräftstjärtar
  • 24 små kantareller
  • 8 gröna sparrisar
  • 8 rädisor
  • 1 blomkål
  • 0,5 gurka
  • 8 plommon cocktailtomater
  • 8 späda morrötter
  • 4 äggulor
  • 3 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • dill

Gör så här

  1. Koka sparris, blomkål i buketter och morrötter fort i lättsaltat vatten och kyl av i isvatten. Skålla och skala tomaterna. Koka en syltningslag på 1 del vinäger, 2 delar socker och 3 delar vatten och låt svalna. Lägg i tomaterna i syltningslagen och låt dom ligga i minst 6 timmar.
  2. Värm olivoljan till 65 grader och slå den över äggulorna i en bunke. Baka gulorna i ugnen på 80 grader till dom är krämiga. Ta upp dom ur oljan.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen i en bunke och krydda med salt och peppar och vinäger och lägg upp på tallrikar. Lägg på kräftstjärtarna och äggulorna och avsluta med nystekta kantareller och plockad dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept