Mälargös med fänkål, ansjovis och en god vinägrett

4

Du behöver

  • 1 fänkålshuvud
  • 1 citron
  • 100 g mandelpotatis
  • 2 dl vispgrädde
  • olivolja
  • 4 cocktailtomater
  • 8 haricots verts
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 sardell
  • 0,5 kokt hummer
  • 700 g gösfilé
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl god vinäger
  • 4 svarta oliver i små tärningar
  • 1 finskuren salladslök
  • dill
  • färsk dragon

Gör så här

  1. Ansa fänkålshuvudet. Skär det i skivor. Det faller sönder i strimlor. Koka dem mjuka i lätt saltat vatten smaksatt med juicen från citronen.
  2. Skala potatisarna. Koka dem mjuka i grädden. Pressa dem. Rör ner grädden. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Håll potatiscrèmen varm.
  3. Doppa tomaterna i kokande vatten. Kyl dem i isvatten. Drag av skalet. Ställ åt sidan. Koka haricots vertsen ca 1 minut i saltat vatten. Kyl dem i isvatten. Ställ åt sidan. Koka vitlöksklyftorna mjuka i olivolja på svag värme. Strimla sardellen fint. Skala hummerklon och stjärten. Dela klo och stjärt var och en i två bitar.
  4. Skär gösen i fyra bitar. Bryn dem i olivolja i het panna..Baka filéerna färdiga i 100° varm ugn ca 3 minuter. Gör en god vinägrett. Värm den. Rör ner oliverna och salladslöken. Fräs hastigt upp dill och dragon i olja.
  5. Värm hummer, tomater, bönor och vitlök i ugnen. Fördela dem på fyra varma tallrikar. Strö på sardellen. Garnera med dill och dragon. Lägg en bit gös på varje tallrik. Servera med potatiscrèmen för sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept