Bakad forell med gräddfil, forellkaviar och gräslök

4

Du behöver

  • 1 Filead forell
  • 20 g finskuren gräslök
  • 4 msk avrunnen gräddfil
  • 4 tsk forellrom
  • 5 dl 5% rimlag
  • peppar
  • havssalt

Gör så här

  1. Skär bort skinnet från forellfiléerna. Rimma fisken i 10 minuter i rimlagen. Ta upp fisken och skölj av den snabbt för att avstanna rimningen. Torka av filéerna noga och lägg ihop dom med skinnsidorna utåt. Rulla in fisken i plastfilm och spänn plasten hårt så att det blir en rund form på filéerna. Baka av fisken i 80 graders varm ugn till en innertemperatur av 30 grader. Låt fisken kallna och rulla den sedan i finskuren gräslök. Skär fisken i 3 cm tjocka skivor. Lägg på en halv msk gräddfil och en halv tsk forellrom. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept