Gräddbrynt kål smaksatt med senap och persilja serverad med hackeböff på hjort

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 800 g dovhjortsfärs eller annan viltfärs
  • 1 st ägg
  • 2 st schalottenlökar, hackade
  • 2 msk timjan
  • 1 tsk Kanel, mald
  • 1 dl riven ost typ cheddar
  • 0,5 huvud savoykål eller någon annan godkålsort, strimlad
  • 1 st lök, strimlad
  • 3 dl grädde
  • 1 dl bladpersilja, plockad
  • 2 msk grov senap, stark
  • smör

Gör så här

  1. Blanda färsen med alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek eller grilla dem i en panna tills de är rosa i kärnan.
  2. Bryn kålen gyllene i smör tillsammans med löken. Slå på grädden och koka ner tills hälften av vätskan återstår, smaka av med senap, salt och peppar avsluta med att vända i persiljan.
  3. Servera med kokt potatis eller puré.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept