Tjocka revben med apelsin och plommonchutney

Från Nyhetsmorgon

Här serveras revbenen tillsammans med en hemgjord chutney och rostade rotfrukter!

3 december 2007
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 8 st tjocka revben
  • 2 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk kummin
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 8 st potatisar
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st citron, rivet skal
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Chutney:

  • 2 dl katrinplommon
  • 2 st schalottenlökar, hackade
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 dl muscvodo socker, mörkt
  • 2 dl apelsinjuice
  • 2 msk apelsinskal, strimlat eller rivet
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 st kanelstång
  • 1 dl torkade aprikoser, strimlade
  • 1 dl rostade nötter
  • bladpersilja, strimlad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela och vänd revbenen med honungen, vinäger och kryddorna.
  2. Stek klart i ugnen i cirka 45 minuter, eller längre om man vill ha köttet så det trillar av från benet.
  3. Skubba och dela rotfrukterna på längden och vänd med olja, citronskal och kryddorna. Baka sedan av i ugnen samtidigt med revbenen.
  4. Lägg katrinplommon, lök, vitlök, vinäger, vatten, apelsinjuice, socker, apelsinskal, ingefäran och kanelstången i en kastrull. Koka upp och låt koka i 15 minuter. Mixa sedan grovt i en matberedare, smaka av och lägg i nötterna och aprikoserna. Man kan även pensla köttet några gånger med chutneyn när revbenen är i ugnen.
  5. Servera revbenen med chutney och grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept