Gryta på vildsvin, aprikoser, cashewnötter och russin

45 min
4

Det går även bra att byta ut köttet mot till exempel hare eller älg i den här grytan.

26 november 2007
45 min
4

Du behöver

  • 0,8 kg vildsvinskarré eller vanlig fläsk karré
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rödvin
  • 1 l buljong
  • 4 st lagerblad
  • 4 st timjankvistar
  • 6 st vitlöksklyftor, hela
  • 6 st schalottenlökar, strimlade
  • 1 dl russin
  • 15 st aprikoser
  • 1 dl cashwnötter eller mandel, rostade
  • 15 st mandelpotatisar, kokta och skalade
  • 0,5 dl örter, blandade
  • medelhavs yoghurt, till servering

Gör så här

  1. Tärna karrén i 2 centimetersbitar och bryn dem i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpurén, vin och buljong. Koka upp och skumma av.
  2. Lägg i kryddorna och sjud på låg värme i cirka 20 minuter.
  3. Fräs upp löken tillsammans med mandel, aprikoser och russin. Lägg ner fräset i grytan tillsammans med potatisen som delats i mindre bitar. Koka i 5 minuter.
  4. Vänd i örterna och red eventuellt av med maizena. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera grytan med ett gott bröd och en god yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept