Gryta på vildsvin, aprikoser, cashewnötter och russin

45 min
4
Från Nyhetsmorgon

Det går även bra att byta ut köttet mot till exempel hare eller älg i den här grytan.

26 november 2007
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 0,8 kg vildsvinskarré eller vanlig fläsk karré
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rödvin
  • 1 l buljong
  • 4 st lagerblad
  • 4 st timjankvistar
  • 6 st vitlöksklyftor, hela
  • 6 st schalottenlökar, strimlade
  • 1 dl russin
  • 15 st aprikoser
  • 1 dl cashwnötter eller mandel, rostade
  • 15 st mandelpotatisar, kokta och skalade
  • 0,5 dl örter, blandade
  • medelhavs yoghurt, till servering

Gör så här

  1. Tärna karrén i 2 centimetersbitar och bryn dem i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpurén, vin och buljong. Koka upp och skumma av.
  2. Lägg i kryddorna och sjud på låg värme i cirka 20 minuter.
  3. Fräs upp löken tillsammans med mandel, aprikoser och russin. Lägg ner fräset i grytan tillsammans med potatisen som delats i mindre bitar. Koka i 5 minuter.
  4. Vänd i örterna och red eventuellt av med maizena. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera grytan med ett gott bröd och en god yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept