Soppa på jordärtskocka med äpple och räkor

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Krämig soppa på en härlig liten knöl. Här i syrligt sällskap av äpple och räkor.

30 november 2007
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 5 st stora jordärtskockor
  • 1 st schalottenlök
  • 0,6 l fiskbuljong/ kräftbuljong
  • 1 dl vittvin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 1 st äpple
  • 1 st palsternacka
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl vittvin / vatten
  • 1 dl créme fraiche
  • dill
  • 100 g skalade räkor
  • vittvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skär ner jordärtskockan i mindre bitar, hacka schalottenlöken fräs dem i smör, slå på vittvin, buljong och grädde.
  2. Koka dem mjuka, mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar. Avsluta att mixa upp soppan med mjölk vid servering.
  3. Skala palsternackan och äpplet. Skär ner i små bitar och fräs med lök i smör tillsätt vin och créme fraiche. Koka mjukt och stöt till en grov kompott smaka av med salt och peppar.
  4. Avsluta med att vända ner dill och räkor i kompotten.
  5. Vid servering; Kula upp kompotten i varma djupa tallrikar och toppa ev med lite krasse. Servera soppan ur en kanna vid bordet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept