Picklade rotfrukter

25 min
8
Picklade rotfrukter
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Hemgjorda pickles är underbart gott till rostbiffen och andra kötträtter.

8 september 2008
Visa mer
25 min
8

Du behöver

  • 400 g blandade rotfrukter, skalade
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk hel kummin
  • 0,5 msk hel fänkål
  • 1 bit hel kanel
  • 2 st lagerblad
  • 0,5 dl strimlad bladpersilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär ner rotfrukterna i tunna skivor på mandolin. Koka upp alla övriga ingredienser utom persiljan och låt stå och dra i 30 minuter. Koka upp igen, sila och lägg i rotfrukterna och låt svalna. Måtta upp i en stor, ren glasburk och förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept