Småländsk chokladkaka serverad med rårörda hallon

20 min
Från Nyhetsmorgon

Den här kladdiga chokladkakan serveras med syrliga, rårörda hallon.

30 november 2007
Visa mer
20 min

Du behöver

1 kaka:

  • 125 g choklad, 60-70% fruktig
  • 125 g smör
  • 125 g florsocker
  • 75 g vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 3 msk vätska typ apelsinsaft eller hallonpuré tex.
  • 2 dl hallon
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält choklad, smör och socker tillsammans och sikta sedan i mjölet. Rör i resterande ingredienser.
  2. Baka av i muffins formar eller tårtform på 180 grader (muffins 5 min, tårta cirka 12 min) Kakan ska vara krämig i mitten.
  3. Mosa samman hallonen och sockret till en grov kompott. Servera chokladkakan med en klick créme fraiche och hallonen
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept