Snabb currysill på pruttbröd med potatis och ägg

Från Nyhetsmorgon

Gör en snabblagad rätt med sill som serveras med pruttbröd, potatis och ägg. Pruttbröd sätter fart på magen, därav namnet.

28 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st inläggningssill filéer
  • 1 st äpple, typ aroma
  • 1 st rödlök
  • 2 dl cremefraiche äpple, curry dill
  • 0,5 dl krasse, klippt
  • 4 st kokta ägg
  • 8 st kokta potatisar
  • salt & svartpeppar
  • grovtbröd
  • olivolja
  • smör
  • sallad

Gör så här

  1. Skär ner sillen i mindre bitar ca 1cm tjocka.
  2. Riv äpplet grovt och strimla löken fint.
  3. Blanda samman sill, äpple, lök och cremefraichen avsluta med att vända i krassen.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Skiva potatisen i 1cm skivor och ringla lite olivolja över + salt & peppar.
  6. Dela ägget i 2 halvor.
  7. Skär upp skivor med gott bröd.
  8. Smöra och lägg på lite fin sallad, potatis och ägg.
  9. Toppa med sill.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept