Terrin på blomkål och spenat med hummervinägrett

6

Du behöver

Terrin:

  • 150 g blomkål
  • 30 g schalottenlök
  • 2 g vitlök
  • 0,5 dl vitt vin
  • 75 g grädde
  • 75 g mjölk
  • 25 g smör
  • 50 g Spenat, förvälld
  • 100 g Blomkålsbuketter, små förvällda
  • 5 g agar agar
  • Vinägrett:
  • 100 g Hummerkött
  • 1 dl vittvinsvinäger
  • 4 st Salladslökar, strimlade
  • dill
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Terrinen
  2. Svetta upp blomkålen i smör med löken, tillsätt vätskorna och koka tills blomkålen är mjuk.
  3. Mixa slät i kannmixer, Koka upp och rör i agar agar, smaka av med salt och peppar och vänd i blomkålsbuketterna och spenaten. Häll upp i en plastad form och ställ i en kyl i 2tim. Ta ut ur formen och skiva upp innan serveringen.
  4. Vinegrätt
  5. Tärna ner hummern i bitar, tillsätt vinägern, salladslöken, dill, olja, salt och peppar.
  6. Smaka av och servera med hembakat knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept