Småländska isterband med ugnsbakade rotfrukter

4

Du behöver

  • 4 småländska isterband
  • smör till stekning
  • 3 morötter
  • 12 medelstora sparrispotatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 persiljerötter
  • 0,5 purjolök
  • 1-2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • bladpersilja

Senapscrème:

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3-4 msk grov senap
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala eller skrubba rotfrukterna. Skär i jämnstora bitar. Dela purjolöken i 8 bitar. Blanda allt i en långpanna med olja, salt och peppar. Stek i ugnen, 175° i 20-30 minuter. Blanda ner strimlad bladpersilja.
  2. Snitta isterbanden lite i skinnet, ej för djupt. Stek i lite smör tills de är gyllenfärgade. Blanda samman crème fraiche, senap och peppar till god smak.
  3. Servera isterbanden med rotsakerna och senapscrème.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept