Skummig soppa på dill, kolja och selleri

4

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g rotselleri
  • olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl hönsbuljong
  • 3 dl plockad dill
  • 2 dl mjölk
  • 20 g smör
  • Garnityr:
  • 400 g koljafilé
  • 1 rött svenskt äpple
  • 4 dl kokta röda linser
  • 2 dl gröna ärter, petits pois
  • finrivet skal av 0.5 citron
  • salt och peppar
  • plockad dill

Gör så här

  1. Skala och skär ner lök, vitlök och selleri i små bitar. Fräs i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt vin och buljong och låt koka 10 minuter. Tillsätt dill, mjölk och smör och mixa soppan slät.
  2. Skär koljafilén i bitar och baka i ugnen, 120° i 8-15 minuter.
  3. Skär äpplet i klyftor och skär bort kärnhuset. Värm äpple, linser och ärter i en kastrull. Smaksätt med citronskal, salt och peppar, vänd ner dillen.
  4. Mixa soppan skummig med en stavmixer. Lägg kolja och garnityr i tallrikar och slå på den skummande soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept