Skånsk Caesarsallad med kycklingspett

4

Du behöver

  • 4 st Kycklingspett
  • salt & peppar
  • smör att steka i
  • 1 st äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 st Sardeller, filé
  • 1 msk Skånsksenap, grov
  • 0,5 st Vitlök, klyfta
  • 0,75 dl olivolja
  • 50 g lagrad prästost
  • Ev kallt vatten
  • 2 st Romansallad, huvud
  • XO Allerum hyvlad
  • salt & peppar
  • brödkrutonger

Gör så här

  1. Krydda och stek kycklingen, baka klar i ugnen på låg värme.
  2. Lägg äggula, vinäger, senap och vitlöken i en kannmixer och mixa tillsätt sedan oljan i en fin stråle, späd ev med vatten. Mot slutet tillsätts osten, smaka av med salt och peppar.
  3. Dela huvudet i 4- 6st klyftor och skölj i kallt vatten och låt sedan rinna av ordentligt.
  4. Avsluta med att vända salladen med lite av dressingen, svartpeppar och lite hyvlad ost
  5. Arrangera salladen i en djup tallrik med kycklingspettet på toppen och garnera med ost, brödkrutonger och svartpeppar.
  6. Servera dressing apart.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept