Mousseline

8

Du behöver

  • 200 g pilgrimsmusslor, malda
  • 5 g salt
  • 140 g kaffegrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • vitpeppar
  • 80 g vispad grädde
  • vitvinsvinäger
  • Fyllning:
  • 100 g hummerkött, från lederna
  • 1 dl hummersmör
  • schalottenlök, finhackad
  • färsk riven ingefära

Gör så här

  1. Värm hummersmöret med schalottenlök, smaka av med ingefära och vänd i hummerköttet,
  2. Packa i portionsform och ställ i chillblaster.
  3. Mixa musselfärsen med salt, tillsätt kaffegrädde, cayenne- och vitpeppar. Passera och vänd i
  4. Vispad grädde. Smaka av med lite vinäger och ev. mer peppar.
  5. Fyll mousselinen i formar till hälften, tryck i hummerblandningen i mitten och toppa med
  6. Mousselinen så den är täckt. Baka av i ånga på 75° med plastfilm över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept