Lammgryta med tomat, vita bönor och salvia

4

Du behöver

  • 800 g lamm, framdel utan ben
  • smör och olja till stekning
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl hönsbuljong
  • 3 lagerblad
  • 8 färska salviablad
  • 400 g kokta vita bönor
  • finrivet skal av 1 citron
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm bitar. Fräs köttet i smör och olja. Skala och hacka löken och strimla vitlöken, fräs tillsammans med köttet. Tillsätt tomat, buljong och lagerblad. Låt koka tills köttet är mört, ca 30 minuter.
  2. Lägg i strimlad salvia, bönor och rivet citronskal. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med crème fraiche och ett gott surdegsbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept