Grytstek

8

Du behöver

  • 1,6 kg mörad högrev från Blentarp
  • 1 msk svartpeppar, blancherad
  • 1 msk rosépeppar
  • 0,5 msk grönpeppar
  • 125 g schalottenlök, skalad
  • smör
  • salt och peppar

Sky:

  • 50 g schalottenlök, skalad
  • 50 g rödlök, skalad
  • 1 vitlök, king solo
  • 7 dl rödvin
  • 2 liter kalvbuljong

Gör så här

  1. Pepparstekt högrev från Blentarp, galette på gulbeta och prästost serverad med syrlig
  2. Potatispuré, picklade rotfrukter och chutney på paradisäpple
  3. Jag använder så mycket närproducerade råvaror som möjligt och de flesta grönsaker är
  4. Ekologiska eller kravmärkta.
  5. Börja med att sätta en sky på lök, rödvin och buljong, låt koka ner till hälften.
  6. Krossa kryddorna i en mortel, rulla högreven i kryddorna.
  7. Finhacka löken. Bryn högreven i en stekgryta med smör tillsammans med löken, slå på skyn.
  8. Ställ grytan i ugnen, 110°. Ös köttet hela tiden. Ta ut det vid 62° innertemperatur och låt vila.
  9. Sila stekskyn som blivit i grytan. Koka ner skyn till lagom konsistens och smaka av med
  10. Smör, salt, peppar och rödvin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept