Grovtbröd med picklad rödlök och morötter med krasse och rökt silverål

4

Du behöver

  • 1 st morot, stor
  • 1 st rödlök
  • 1,5 dl vatten
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vitvinsvinäger, god
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk grov svart peppar
  • 100 g rökt ål
  • 0.5dl krasse, klippt
  • 0.75dl gräddfil
  • 1tsk rivet citronskal
  • flingsalt, svartpeppar
  • sallad

Gör så här

  1. Beredning:
  2. Skala och strimla ner moroten och löken i fina strimlor.
  3. Värm vatten, socker, salt, vinäger, lagerblad och svartpeppar tills sockret och saltet har löst sig, låt svalna. Lägg i löken och moroten och låt dra i ca 30min.
  4. Pickelsen håller i flera veckor i kyl.
  5. Skär upp ålen i lagom stora längder som passar till brödet.
  6. Smaksätt gräddfilen med svartpeppar, salt och lite rivet citronskal.
  7. Arrangera salladen med ålen, pickelsen och krassen på brödet och toppa med gräddfilen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept