Långkokt högrev

Långkokt högrev
Foto: Tv4

Långkokt högrev

Av: Peter Harryson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

7 ingredienser

Serveras med fettucine.

Den här rätten tar cirka 2.5 timmar att tillaga.

Vintips från Peter
Santa Ana Reserve Viogner, artnr 73874

Peter bjöd även på

VItlökshalstrad kräfta

Créme brulée

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fin högrev
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • lagerblad
  • svartpeppar, hel (efter smak)
  • 1 l buljong

Gör så här

  1. Skär högreven i mindre bitar, förslagsvis en bit per person.
  2. Bryn dessa i en gryta och lägg sedan i morot, palsternacka, gul lök, lagerblad och svartpeppar.
  3. Blanda vatten och buljong med lite tomatpuré och låt sjuda i minst två timmar.
  4. Mot slutet kan man lägga i skivade morotsbitar och palsternacka som serveras tillsammans med köttet.
  5. Servera med pasta eller potatis och små inlagda rödbetor.