Långkokt högrev

23 maj 2011
Långkokt högrev
Foto: Tv4
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 8 hg fin högrev
  • 4 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st gul lök
  • lagerblad
  • Svartpeppar, hel och efter smak
  • 1 l buljong

Gör så här

  1. Skär högreven i mindre bitar, förslagsvis en bit per person.
  2. Bryn dessa i en gryta och lägg sedan i morot, palsternacka, gul lök, lagerblad och svartpeppar.
  3. Blanda vatten och buljong med lite tomatpuré och låt sjuda i minst två timmar.
  4. Mot slutet kan man lägga i skivade morotsbitar och palsternacka som serveras tillsammans med köttet.
  5. Servera med pasta eller potatis och små inlagda rödbetor.
Kommentera receptet

Fler goda recept