Vitlökshalstrad kräfta, laxtartar och marinerade räkor

Vitlökshalstrad kräfta, laxtartar och marinerade räkor
Foto: TV4

Ett västkustdoftande recept som serveras med en blomkålspuré.

Peters vintips
Santa Ana Reserve Viogner, artikelnummer 73874

Räkskalen och kräftresterna kan återanvändas genom att göra en god soppa. Koka då upp skalen tillsammans i en fond och servera med valfria ingredienser.

Peter bjöd även på

Långkokt högrev


Crème brulée



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

23 maj 2011
Visa mer

Du behöver

Skaldjur

  • 300 g räkor
  • 8 st havskräftor

Marinad

  • 1 st citron, saft
  • 1 st röd chili, finhackad
  • 0,5 dl vitt vin, sött
  • 2 msk sultanarussin
  • Blomkålspuré
  • 1 dl blomkål, buketter
  • 3 msk mjölk

Laxtartar

  • Cirka 1,5 hg rökt lax
  • 0,25 st mango
  • 3 msk crème fraiche
  • 3 msk rödlök, hackad
  • hackad koriander

Gör så här

  1. Skaldjur
    Skala havskräftorna och spara stjärtarna hela.
  2. Skala räkorna.
  3. Marinad
    Blanda ihop alla ingredienserna.
  4. Koka upp marinaden med russin och låt den svalna.
  5. Blanda sedan i de skalade räkorna.
  6. Ställ i kylen och låt stå i minst 1 timme.
  7. Blomkålspuré
    Ta buketterna av blomkålen och mixa dem med varm mjölk till en slät puré.
  8. Servera varm eller kall.
  9. Laxtartar
    Hacka lax och mango i små bitar blanda med crème fraiche, rödlök och hackad koriander.
  10. Lägg en liten botten av blomkålspuré och två kräftstjärtar ovanpå.
  11. Gör en snygg liten hög av tartaren och skeda upp de avrunna räkorna till en tallrik med tre av havets läckerheter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept