Valnötsbrioche (Gåslever Terrinen)

4

Du behöver

  • Fördeg:
  • 15 g jäst
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 dl mjöl

Tillsätt därefter:

  • 2 msk socker
  • 2 rågade dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 1,5 ägg
  • 85 g smör
  • 30 g finhackade valnötter

Gör så här

  1. Börja med fördegen. Lös upp jästen i mjölken, tillsätt mjölet och arbeta ihop till en lös deg. Låt degen jäsa ca 30 minuter på varm plats. Tillsätt sedan socker, mjöl, salt och ägg och arbeta degen ordentligt, gärna i en hushållsassistent eller Kitchen Aid.
  2. Tillsätt smöret i mindre klickar, arbeta degen blank och smidig och knåda sist in valnötterna. Rulla små bullar av degen och lägg dem i krusade metallformar eller liknande.
  3. Traditionellt bakas brioche med en liten degknopp på toppen. Låt bröden jäsa i ca 30 minuter och grädda dem sedan i 220 grader i ca 6 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept