Samosaknyten

10

Du behöver

Samosadeg:

  • 1 kg vetemjöl
  • 300 g vatten
  • 150 g skirat smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk malen kummin
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st pressad vitlök
  • 1 st Stor lök (finhackad)
  • 2 st Röd chilifrukt (hackad)
  • 3 st Potatoes (kokt och fint tärnad)
  • 150 g gröna ärtor
  • 1 tsk Grön curry
  • 1 knippe Färska korianderblad (hackade)
  • 1 tbsp Citronjuice
  • 0,5 tsp Salt
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen (vetemjöl, vatten, smör, salt och kummin) och låt sen vila i 30 minuter. Kavla tunt.
  2. Tillagning: Resterande ingridienser.
  3. Hetta upp 3 matskedar olja och sautera löken tills den är mjuk men inte brun. 2. Lägg i den pressade vitlöken och stek ca. en minut. 3. Sänk värmen och addera den gröna curryn och stek försiktigt ytterligare några minuter. 4. Häll i potatisen och ärtorna och blanda några sekunder innan övriga ingredienser ska i. 5. Blanda ordentligt och lägg i en skål för att svalna. 6. Skär upp degen (se nedan) i rutor om ca. 8 cm. 7. Placera en matsked fyllning i respektive ruta och vik ihop till en triangel. 8. Slut knytena med lite vatten och fritera tills den får en gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept