Samosaknyten

15 november 2007
10

Du behöver

Samosadeg:

  • 1 kg vetemjöl
  • 300 g vatten
  • 150 g skirat smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk malen kummin
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st pressad vitlök
  • 1 st Stor lök (finhackad)
  • 2 st Röd chilifrukt (hackad)
  • 3 st Potatoes (kokt och fint tärnad)
  • 150 g gröna ärtor
  • 1 tsk Grön curry
  • 1 knippe Färska korianderblad (hackade)
  • 1 tbsp Citronjuice
  • 0,5 tsp Salt
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen (vetemjöl, vatten, smör, salt och kummin) och låt sen vila i 30 minuter. Kavla tunt.
  2. Tillagning: Resterande ingridienser.
  3. Hetta upp 3 matskedar olja och sautera löken tills den är mjuk men inte brun. 2. Lägg i den pressade vitlöken och stek ca. en minut. 3. Sänk värmen och addera den gröna curryn och stek försiktigt ytterligare några minuter. 4. Häll i potatisen och ärtorna och blanda några sekunder innan övriga ingredienser ska i. 5. Blanda ordentligt och lägg i en skål för att svalna. 6. Skär upp degen (se nedan) i rutor om ca. 8 cm. 7. Placera en matsked fyllning i respektive ruta och vik ihop till en triangel. 8. Slut knytena med lite vatten och fritera tills den får en gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept