Beef Rendang

10

Du behöver

  • 2,2 kg Ryggbiff (skär upp i kuber)
  • 400 ml cocosmjölk
  • 3 mask Socker
  • 2 tsk Salt A
  • 1 st Cocosflingor, stekta och malda
  • 1 dl vatten
  • 12 msk rapsolja
  • 300 g Skalad scharlottenlök
  • 150 g skalad vitlök
  • 4 st Buah Keras (Candle Nuts)* B
  • 2 msk Malen gurkmeja
  • 30 g Lengkuas (Blue Ginger)*
  • 150 g Torkad chilipasta
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk Malen spiskummin C
  • 1 msk malen fänkål
  • 4 stjälkar Citrongräs (Serai)

Gör så här

  1. Hetta upp de 12 matskedarna rapsolja i en wok-panna och rör snabbt ihop ingredienserna i A och B (se ovan). Addera ryggbiffen och salt och rör om ordentligt på hög värme i ca 3 minuter. 2. Häll i 1 dl. vatten och koka upp. 3. Addera cocosmjölken och rör väl och ta sedan av plattan och avsluta med att blanda i de stekta cocosflingorna. Servera med nykokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept