Min myntamarinerade melon

Min myntamarinerade melon
Foto: TV4

Min myntamarinerade melon

Av: Peter Barlach

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Myntamarinerad melon till förrätt. Beräknat för 4 personer. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingrediensmåtten är ungefärliga, varieras efter eget tycke och smak!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 söt melon (t ex galia eller honungsmelon)
  • 10 prosciutto, lövtunna skivor

marinad

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 chilifrukt (använd chili efter tycke, smak och tålighet)
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 msk socker (gärna palm)
  • 1,5 limefrukt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 kruka färsk mynta (och gärna koriander och basilika)

Gör så här

  1. Blanda lime, socker, balsamvinäger, soja, lönnsirap i en bunke.
  2. Finhacka vitlöken (det ska vara max millimeterkubikstora bitar!), chilin och hälften av örterna och lägg i lime och mynta-marinaden.
  3. Skär melonen i c:a 3x3 cm-bitar.
  4. Lägg melonbitarna i marinaden. Blanda runt och lägg i en plastpåse. Låt ligga i kylen så länge du har tid.
  5. Riv prosciutton i halva bitar.
  6. Ta fram melonen och tillsätt resten av myntan.
  7. Just innan serveringen lindar du prosciutton runt melonen. Serveras med fördel på ett fat med tandpetare.