Min myntamarinerade melon

Min myntamarinerade melon
Foto: TV4

Myntamarinerad melon till förrätt. Beräknat för 4 personer. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingrediensmåtten är ungefärliga, varieras efter eget tycke och smak!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

14 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st söt melon (tex galia eller honungsmelon)
  • 10 st lövtunna skivor prosciutto

Marinad

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st chilifrukt (använd chili efter tycke, smak och tålighet)
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 msk socker (gärna palm)
  • 1,5 st lime
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 kruka färsk mynta (och gärna koriander och basilika)

Gör så här

  1. Blanda lime, socker, balsamvinäger, soja, lönnsirap i en bunke.
  2. Finhacka vitlöken (det ska vara max millimeterkubikstora bitar!), chilin och hälften av örterna och lägg i lime och mynta-marinaden.
  3. Skär melonen i c:a 3x3 cm-bitar.
  4. Lägg melonbitarna i marinaden. Blanda runt och lägg i en plastpåse. Låt ligga i kylen så länge du har tid.
  5. Riv prosciutton i halva bitar.
  6. Ta fram melonen och tillsätt resten av myntan.
  7. Just innan serveringen lindar du prosciutton runt melonen. Serveras med fördel på ett fat med tandpetare.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept