Risotto på fänkål och salsiccia

4

Du behöver

  • 2 l fyllig kycklingfond
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smält smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 hackad färsk fänkål
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g vialone nano-ris
  • 2 råa salsicciakorvar, helst med fänkålssmak
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 4 cl pernod
  • 30 g riven parmesan
  • 20 g mjukt smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dela korvarna och ta ur innehållet från fjälstret.
  2. Koka upp fonden och håll varm. Stek sakta salsicciainnehållet i en tjockbottnad panna på medelvärme 5 minuter, spara och ställ åt sidan.
  3. Fräs all lök, riset och fänkålen i oljan och det smälta smöret fem minuter utan att ingredienserna tar färg
  4. Tillsätt vinet och låt vätskan koka bort under omrörning. Tillsätt fonden litet i taget och låt fonden nästan koka bort under hela processen. Upprepa detta i 20 – 25 min.
  5. När riset börjar känns färdigt tillsätt pernoden och salsiccian, sist parmesanen och det mjuka smöret och den hackade persiljan.
  6. Balansera krämigheten med några matskedar fond, salt och peppar.
  7. Låt vila under lock 3 – 5 min och servera krämig med riven parmesan och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept