Mormors våfflor med glass och sylt

Mormors våfflor med glass och sylt
Foto: TV4
Peter Eriksson - politikervecka
Peter Eriksson - politikervecka

Mormors våfflor med glass och sylt

Av: Peter Eriksson - politikervecka

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

25 min

Smarriga våfflor med glass och sylt. Jag väljer åkerbär. Men det är gott med hjortron eller blåbär eller varför inte smultron. Men man ska plocka dem själv. /Peter

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2-3 ägg
  • vaniljglass (ekologisk)
  • sylt (valfri)

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken och fettet. Tillsätt resten av smöret och mjölken. Häll sist i äggen.
  3. Värm järnet. Är det ett gammalt järn kan du behöva spara fett för att smörja innan du gräddar.
  4. Häll på smeten.
  5. Servera nygräddade eller efter värmning på galler i ugn.