Mormors våfflor med glass och sylt

25 min
4
Mormors våfflor med glass och sylt
Foto: TV4

Smarriga våfflor med glass och sylt. Jag väljer åkerbär. Men det är gott med hjortron eller blåbär eller varför inte smultron. Men man ska plocka dem själv. /Peter

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 september 2014
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2-3 ägg
  • ekologisk vaniljglass
  • valfri sylt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken och fettet. Tillsätt resten av smöret och mjölken. Häll sist i äggen.
  3. Värm järnet. Är det ett gammalt järn kan du behöva spara fett för att smörja innan du gräddar.
  4. Häll på smeten.
  5. Servera nygräddade eller efter värmning på galler i ugn.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept