Rostad paprikasoppa med osttimbal

Rostad paprikasoppa med osttimbal
Foto: TV4

Du behöver

Paprikasoppa

  • 5 st stora röda paprikor
  • Olja till pensling
  • 1 st stor gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,75 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • Några drag med svartpeppar från kvarnen

Osttimbaler

  • 2 st ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g västerbottensost
  • 1 dl gräddfil
  • En kvist färsk koriander
  • 4 skivor grovt smörstekt bröd
  • Sallader av olika slag och ev krasse eller salladsskott

Gör så här

  1. Soppa
    Olja paprikorna och rosta dem svartbruna i ugnen på 250 grader ca 10 minuter. 
  2. Ta ut dem och låt dem svalna inlindade i papper, dra av skalet när de svalnat. 
  3. Hetta upp smör och olja, hacka lök och vitlök och låt det svettas tillsammans med kryddorna cirka 10 minuter.
  4. Tillsätt de skalade paprikorna i bitar samt vatten och buljongtärningar.
  5. Koka sakta i 20 minuter. Kör till puré i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  6. Osttimbaler
    Smöra eller lägg bakpapper i småportionsformar.
  7. Rör ihop ägg, gräddfil, salt och fördela i formarna.
  8. Skär osten i centimeterstora kuber och fördela. Grädda i ugnen 200 grader cirka 15 minuter. Låt vila någon minut.
  9. Smörstek brödet. Lägg sallad på en assiett sedan det smörstekta brödet.
  10. Stjälp upp osttimbalen på brödet. Häll upp soppan och klicka eller ringla gräddfil försiktigt på, garnera med korianderkvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept