Pestofylld kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

Pestofylld kycklingfilé med smörfrästa grönsaker
Foto: TV4

Du kan välja att göra din egen pesto efter vårt recept eller köpa den färdig. I den här rätten piggar peston upp vanliga kycklingfiléer. Servera med någon sorts potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • Pesto:
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk finhackad basilika
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 krm salt

Smörfrästa grönsaker:

  • 1 tomat
  • 0,5 zucchini
  • 1 gul paprika
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de är gyllene och låt dem svalna. Skölj, torka och hacka basilikan grovt och skala och pressa vitlöken. Mixa basilika, pinjenötter, vitlök och salt i en mixer till en slät pesto. Blanda ner parmesanosten och 1/2 msk olivolja och blanda väl.
  2. Sätt ugnen på 150°. Torka kycklingfiléerna och skär ett snitt i varje filé med en vass kniv. Fyll kycklingfiléerna med peston och fäst ihop dem med en tandpetare. Krydda kycklingfiléerna på båda sidor med salt och peppar och bryn dem till vacker färg i en stekpanna. Efterstek i ugn 8 - 10 minuter. Skär filén i skivor precis före servering.
  3. Smörfrästa grönsaker: Tärna zucchinin, hacka tomaten och strimla paprikan. Fräs blandningen i smör på medelvärme, grönsakerna ska mjukna något men ändå vara spänstiga.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept