Persiljetimbaler

Persiljetimbaler
Foto: TV4

De gröna timbalerna är goda till fisk eller kallskuret.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 150-200 g persilja, hackad
  • 1 st liten purjolök, finskivad
  • 2 msk hackad gräslök
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • folieformar
  • olja
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Lägg persilja, purjo och gräslök i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och slå på vatten så det knappt täcker. Koka sakta 5 minuter och sila sedan av vätskan. Mixa till grönt mos och låt det svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda ner äggen, ett i sänder i örtmixen, sedan crème fraîche och kryddor. Fördela smeten i bullformar av folie som penslats med olja. Grädda på en plåt mitt i ugnen tills smeten stelnat, cirka 15–20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept