Persiljefisk

Persiljefisk
Foto: TV4

Det här är en mycket enkel rätt som du kan laga av ett djupfryst fiskblock. Låter du fisken tina till hälften blir rätten både lätt- och snabblagad – och framför allt jättegod! Till fisken serverar du kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g djupfrysta fiskfiléer
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 rejäl knippa persilja
  • 1 citron
  • 50 g smör
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Sätt på potatisen och dela fiskblocket i mindre bitar. Hacka persiljan fint och pressa citronen.
  2. Låt smöret smälta i en kastrull, lägg i persiljan och fräs lätt i 1 minut. Ta kastrullen av värmen, lägg i fisken, strö över knappt 1 tsk salt och lite nymalen peppar och häll över saften från citronen.
  3. Täck kastrullen med folie, lägg på locket och låt fisken sjuda sakta i 8 minuter. Servera genast med den kokta potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept