Persiljebiff med rotmos

Persiljebiff med rotmos
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Persiljebiff med rotmos

13 ingredienser

En smidig rätt som går att förbereda i god tid och bara gratinera när man kommer hem och snabbt vill ha middagen på bordet.

Ingredienser

portioner
  • ca 200 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk champinjoner, hackade
  • 2 msk bacon, fint tärnad
  • 6 msk grädde

Till servering:

  • 4 skivor bacon
  • vitkål, strimlad
  • 2 port rotmos
  • 1 äggula
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma två stora biffar.
  2. Stek dem i en panna med matfett ca 3 minuter på var sida. Lägg över dem i en ugnsform.
  3. Stek baconet i pannan. Lägg skivorna i formen. Blanda rotmoset med äggulan och klicka eller spritsa runtom. Gratinera hastigt tills moset får färg.