Persiljebiff med rotmos

Persiljebiff med rotmos
Foto: TV4

En smidig rätt som går att förbereda i god tid och bara gratinera när man kommer hem och snabbt vill ha middagen på bordet.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • ca 200 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackade champinjoner
  • 2 msk fintärnat bacon
  • 6 msk grädde

Till servering:

  • 4 skivor bacon
  • strimlad vitkål
  • 2 portioner rotmos
  • 1 äggula
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma två stora biffar.
  2. Stek dem i en panna med matfett ca 3 minuter på var sida. Lägg över dem i en ugnsform.
  3. Stek baconet i pannan. Lägg skivorna i formen. Blanda rotmoset med äggulan och klicka eller spritsa runtom. Gratinera hastigt tills moset får färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept