Persikor i rödvin

Persikor i rödvin
Foto: TV4

Det här är ett fantastiskt gott sätt att servera persikor på. Du kan också koka nektariner eller plommon på samma sätt. Servera persikorna iskalla med löst vispad grädde.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färska persikor
  • 250 g strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1-2 kanelstänger
  • 1,5-2 dl lätt och fruktigt rödvin
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Doppa persikorna i kokande vatten och dra sedan av skalen. Sjud de skalade persikorna med socker, vatten och kanel utan lock i 15 minuter. Häll på rödvinet och låt sjuda utan lock i ytterligare 15-20 minuter.
  2. Ta upp persikorna med hålslev och låt sedan lagen koka ihop. Häll den över persikorna och ställ dem att kallna.
  3. Vispa grädden löst och servera den till persikorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept