Persikokaka

Persikokaka
Foto: TV4

Även annan frukt på burk passar förstås bra till kakan. Väljer du ananas kan du också byta ut apelsinsaften mot ananasjuice.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 150 g smör, mjukt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 dl mjölk
  • 0,75 dl pressad apelsinsaft
  • 1 burk persikohalvor
  • 3 dl vispgrädde
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smöra och brödströ en rund kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Mixa in smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt detta. Späd med mjölk och pressad apelsin till en smidig smet.
  2. Slå smeten i formen. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
  3. Garnera kakan med skivade persikor och servera grädde till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept