Saffransmuffins med mandelmassa

Saffransmuffins med mandelmassa
Foto: Ulrika Pousette

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 kuvert saffran (1/2 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 250 g grovt riven mandelmassa
  • 3 msk rom
  • florsocker till garnering
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, saffran och bakpulver i en skål.
  3. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke, tillsätt ägg, mandelmassa och rom.
  4. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda till en jämn smet.
  5. Fyll muffinsformar (storlek bullformar) lite mer än halvvägs.
  6. Grädda i 10–15 minuter.
  7. Låt svalna och pudra med florsocker.
  8. Smält chokladen över vattenbad.
  9. Ringla lite smält choklad på muffinsarna i ett fint mönster.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept