Morot och aprikosmarmelad med smak av ingefära och kanel

Morot och aprikosmarmelad med smak av ingefära och kanel
Foto: TV4
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren

Morot och aprikosmarmelad med smak av ingefära och kanel

Av: Pernilla Wahlgren

Från: Pernillas jul

8 ingredienser

45 min

Juldoftande marmelad som passar utmärkt till mitt filmjölksbröd. /Pernilla Wahlgren

Receptet är beräknat till två burkar marmelad.

Receptet på Pernillas filmjölksbröd hittar du här.

Ingredienser

  • 600 g strösocker
  • 5 dl vatten
  • 4 morötter, strimlade
  • 250 g torkade aprikoser, strimlade
  • 4 kanelstänger
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad
  • 3 msk citronsaft, pressad
  • 0,5 dl pektin (fruktpektin)

Gör så här

  1. Koka socker och vatten på medelvärme till 2/3 återstår av vätskan.
  2. Tillsätt morötter, aprikoser, kanelstänger, ingefära och citronsaft.
  3. Låt sjuda i ca 10 minuter, rör om då och då.
  4. Tillsätt pektinet och rör om ordentligt.
  5. Koka upp och koka i en minut och häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på lock och ställ burkarna upp och ner i en kastrull. Låt svalna i kylskåpet.