Juligt filmjölksbröd

Juligt filmjölksbröd
Foto: TV4

Nyttigt och enkelt bröd med torkade frukter och bär. /Pernilla Wahlgren

Receptet är beräknat för 2 limpor.

1 december 2009
Visa mer
2h
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Torrvaror

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2,5 dl fyrkornskross
  • 1 dl vetegroddar
  • 1,5 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 msk kummin, hel
  • 2 msk fänkål, torkad, hel
  • 1 msk anis, hel
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl torkade tranbär

Degvätska

  • 1 l filmjölk, gärna ekologisk
  • 0,5 dl brödsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
  3. Tillsätt filmjölken och sirapen.
  4. Smöra och bröda två 1.5 liters avlånga brödformar.
  5. Fördela smeten mellan dessa.
  6. Grädda i ca 1 timme och 40 minuter.
  7. Efter ungefär en timme kan du behöva lägga över ett bakplåtspapper så att inte ytan bränns vid.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept