Mustig kycklinggryta

2h 20 min
4
Mustig kycklinggryta
Foto: TV4

Pernillas mustiga kycklinggryta med orientaliska kryddor serveras med sultancouscous.

Pernilla råkade köpa tomatpuré och kalkon använder detta istället för passerade tomater och kyckling i programmet. Det blev okej men lite torrt så hon fick rädda rätten genom att värma upp den med rött matlagningsvin.

Istället för couscous använder Pernilla bulgur och istället för sultanrussin använder Pernilla röda bär (berybery).

Vintips
St Ana La Mascota Shiraz, art.nr. 6545, 89 kr. Vinet gifter sig perfekt med kryddorna i grytan.

Pernilla bjöd även på

Pernillas smårätter


Grekisk tarte



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 mars 2011
Visa mer
2h 20 min
4

Du behöver

Gryta

  • 400 g passerade tomater
  • 1 st kyckling, och/eller kyckling ben samt några kycklingfiléer
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st kanelstång
  • Spiskummin, efter smak
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 dl olivolja

Sultancouscous

  • 4 port couscous (eller bulgur)
  • Sultanrussin eller röda bär ”berybery”
  • Salt, efter smak
  • Persilja

Gör så här

  1. Gryta
    Dela kycklingen i jämnstora delar.
  2. Lägg i skivad vitlök, kanelstången, spiskummin, salt och peppar.
  3. Lägg i kycklingen.
  4. Fräs i botten av en djup panna så allt får färg.
  5. Häll på tomaterna.
  6. Låt puttra i minst en timme.
  7. Sultancouscous
    Koka couscousen enligt anvisningen på paketet.
  8. Blanda i gula russin, persilja och smaksätt med lite mer salt.
  9. Håll varmt i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept