Pernillas falafel

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 400 g kikärter (ej förkokta)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st äggula
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Till fritering

  • 3 dl neutral olja

Gör så här

  1. Lägg kikärtorna i blöt 12 timmar innan tillagning.
  2. Kör kikärtor, vitlök, olivolja, äggula, sal och peppar i mixer till en fast konsistens. Om den blir för fast, fyll på med vatten eller olja.
  3. Hetta upp den neutrala oljan till exempel rapsolja eller solrosolja i en djup stekpanna.
  4. Under tiden gör du avlånga bollar av smeten.
  5. När oljan i stekpannan är mycket het lägger du i falafelbollarna och fritera i ca 3 minuter till gyllenbrun färg.
  6. Ta upp och lägg på hushållspapper.
  7. Fritera 4-5 bollar åt gången.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept